Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Edullisin yhteys Suomesta Kaliforniaan - Norwegian Airlines (Sponsored video)

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Edullisin yhteys Suomesta Kaliforniaan - Norwegian Airlines (Sponsored video)

Paula Gaston

*Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Norwegian Rewardsin kanssa. 

Taas tuli varattua edestakaiset lennot Kalifornian ja Suomen välillä, hinta 332€!!! Tämä siis ilman lisäpalveluita. Lennän tammikuussa laskujeni mukaan viidennettä kertaa Norwegian Airlinesin lennolla Suomeen, ja sieltä tietenkin takaisin Kaliforniaan. Kirjoitin lentokokemuksistani jo viime joulun tienoilla, ja Norwegian on tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan meille paras vaihtoehto Suomessa käydessä. Lisäksi se on lyhentänyt lentoaikaamme reilusti, kun välilaskua ei tarvi enää tehdä koukaten esimerkiksi Amsterdamiin tai Pariisiin. Suurin osa vieraistamme on myös viime vuosina tullut Kaliforniaan Norwegianin lennolla.

LENTOKOKEMUKSEMME NORWEGIANILLA
 

Ihan ensimmäiseksi olemme tykänneet tästä modernista Dreamliner -koneesta joka lentää Oakland (San Francisco) - Tukholma väliä. Se on siisti, kaikilla on omat viihdekeskukset, ja palvelu toimii. Ikkunaverhot on korvattu laseilla jotka tummenevat nappia painamalla. Uudenlaisen valaistuksen ja ilmastoinnin mainostetaan ehkäisevän jet lagia. Valaistus ainakin on miellyttävä, mutta en osaa sanoa toimiiko se jet lagin poistajana, sillä yleensä saan rytmit ainakin toiseen suuntaan sekaisin.

Se mistä tykkään kovasti, on lennon palvelusysteemi. Jos haluat tilata jotain, tapahtuu se oman viihdekeskuksen kautta, johon jopa höylätään oma luottokortti niin ettei rahaa tarvita. Lentohenkilökunta sitten tuo tilauksesi pikimmiten. Näin ei käytävillä ole turhaan myynti- ja tarjoilukärryjä, vaan se on suurimman osan ajasta vapaa, eikä synny myöskään jonoa vessoille. Lennolla on siis jotenkin rauhallisempaa kun ihmiset eivät jonottele ensin kärryjen ohi, tai sitten kaikki yhtäaikaa vessaan kun käytävä on hetken kärryistä vapaana. Miinuksena on tietenkin se, että käteisellä ei voi maksaa, mutta luottokorttimaksu takaa nopeamman palvelun.

Hauska yksityiskohta Norwegianin paperipusseista.

Hauska yksityiskohta Norwegianin paperipusseista.

Riisuttuun perushintaan (LowFare) kuuluu ainoastaan lento ilman mitään lisäpalveluja. Me olemme yleensä aina ottaneet 75€:n lisämaksusta LowFare+ paketin, jolla saa kahden ruoan lisäksi matkalaukun ruumaan, sekä voi valita istuinpaikan itse. Valittavana on vielä LowFare+ Flex, jossa on kattavat peruutus- ja muutosoikeudet, sekä tietenkin Premium luokan paikat. Ja sitten moni kysyy niistä lennon alkoholitarjoiluista. Kyllä kyllä, jos siis ostat paketin, voit valita ruoan kanssa oluen tai lasin viiniä veloituksetta. Mutta niitä pitkillä lennoilla jaettavia korvakuulokkeita tai vilttejä saa vain lisämaksusta, joten olemme yleensä ottaneet omat mukaan. Ja ainakin lapsille on hyvä ottaa vähän naposteltavaa, aterioiden välissä ei tarjoilla välipaloja. 

Toistaiseksi lennot ovat kohdallamme lähteneet aina ajallaan (koputan puuta). Täällä päässä lapsiperheet on huomioitu päästämällä heidät ensin koneeseen. Olen lentänyt reitin sekä Tukholman että Lontoon kautta, ja suosittelen kyllä Tukholmaa sillä kentällä on selkeämmät opasteet. Gatwickissä emme saaneet tietää porttinumeroa ennen kuin vähän ennen lentoa, ja sitten oli tietenkin jo kiire juosta pitkiä käytäviä pitkin ihan toiseen päähän terminaalia. Oaklandiin saapuessa kannattaa varata reilusti aikaa sillä kenttä on pieni, ja siellä on aivan liian vähän henkilökuntaa tekemässä maahantulotarkastuksia. Helpotuksena tähän, kannattaa varata paikat ihan koneen etuosasta. Pois lähtiessä taas pienen kentän etuna on se, että portti on melkein heti turvatarkastuksen jälkeen eikä kentällä ainakaan pääse eksymään.

NÄIN PÄÄSET KALIFORNIAAN
 

Norwegian lentää Kaliforniassa kahteen paikkaan. Oakland-San Franciscoon ja Los Angelesiin. Helsinki-Oakland välin lippuja löytyy erilaisilla kombinaatioilla; välilasku Tukholmassa, välilasku Tukholmassa ja Oslossa, tai Lontoon Gatwickin kautta. Kannattaa siis vertailla eri päiviä. Viime kerralla lensin Oaklandista Tukholmaan ja sieltä Kokkolaan toisella lentoyhtiöllä, ja sitten takaisin tullessa lensimme Helsingistä. Norwegian on yksi niitä harvoja lentoyhtiöitä, joka antaa asiakkaan räätälöidä meno- ja paluulennon yksittäin ilman, että se korottaa hintaa. Los Angelesin lennot tulevat kaupungin pääkentälle LAX:iin. Ne lennetään joko Tukholman, Lontoon Gatwickin tai Kööpenhaminan kautta, eli sielläkin on valinnan varaa päiviä vaihtamalla.

Kirjautuminen Norwegian Rewardsiin, eli pistesysteemiin kannattaa. Lennoilta kerryttämäsi CashPoint -pisteet ovat käytössä jo heti seuraavaa varausta tehdessäsi, ja olen aina saanut sen ansiosta hintaa vähän alemmaksi. Norwegianilla on nyt myös CashPoint -pisteitä kerryttävä luottokortti. Maksuttomat luottokortit ovat nykyään aika harvassa, ja tällä kortilla voi myös nostaa rahaa myös ulkomailla ilman erillisiä kuluja. Lisäksi sen mukana tulee matkavakuutus. Selvästi matkailijalle suunnattu kortti siis!

Kurkkaahan video siitä, mikä kaikki sinua odottaa Kaliforniassa, ja millä sinne pääset:

(Esim. Maksulykkäyksen yhteydessä vuotuinen korko 21,92%, 1500€/12kk yhteensä 1668€.)