Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Vierailu Walt Disneyn perhemuseoon San Franciscossa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Vierailu Walt Disneyn perhemuseoon San Franciscossa

Paula Gaston

Muutama kuukausi sitten vierailimme The Walt Disney Family Museumissa San Franciscossa. Jostain kumman syystä juttu siitä on jäänyt hautumaan enkä ole muistanut sitä julkaista. Tässä kuitenkin tunnelmia tästä koko perheen museosta joka on aivan Golden Gaten sillan kupeessa. 

Museo kertoo Walt Disneyn tarinan nuoresta miehestä kuuluisaksi piirtäjäksi, animaattoriksi, elokuvaohjaajaksi ja yrittäjäksi. Samalla saa kattavan kuvan myös eri Disney-hahmojen synnystä, samoin kuin animaatioelokuvien kehityksestä nykymuotoonsa. Disney on urallaan vaikuttanut koko maailman viihdekulttuuriin, ja hänelle on annettu 26 Oscar-palkintoa mikä on enemmän kuin kenellekään muulle. Hän aloitti uransa työskentelemällä koulun lehdessä pilapiirtäjänä ja kuvaajana, mutta päätti lopettaa koulun käynnin vuonna 1919 ja ryhtyä taiteilijaksi. Hän työskenteli usealle eri yritykselle ennen kuin perusti oman yhtiön ystävänsä kanssa. Ensimmäinen tunnettu Disney-hahmo oli Liisa Ihmemaassa, mutta ennen menestystä yhtiö meni konkurssiin. Walt päätti muuttaa Hollywodiin vuonna 1926 edistääkseen elokuvaohjaajan uraansa, ja perusti veljensä kanssa uuden yhtiön, Walt Disney Studion. Ensimmäinen Liisa -elokuva julkaistiin.

Liisa Ihmemaassa oli menestys, ja Walt Disneyltä pyydettiin sarjaa jonka päähahmo olisi jänis. Näin syntyi Osku Kani. Osku ei menestynyt kovin hyvin, mutta Disneyllä oli jo uusia suunnitelmia. Hän kehitti ystävänsä Ub Iwerksin kanssa Mikki Hiiren. Vaikka elokuvayhtiöt eivät aluksi kiinnostuneetkaan Mikki Hiirestä, siitä tuli jättimenestys sen jälkeen kun se ensimmäisenä piirrettynä sai ääniraidan. Disneyn bisnekset laajenivat ja hän kehitti Mikin rinnalle uusia hahmoja. Hän suunnitteli myös uusia elokuvia kuten Kolme pientä porsasta, Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Pinokkio, Bambi ja Dumbo. Disneyn ura oli nousukiidossa. 

Toisen maailman sodan aikaan Disney teki monenlaisia muita elokuvia mutta palasi piirroselokuviin Tuhkimon myötä. 1950-luvulla hän aloitti myös televisiosarjoja ja avasi Disneyland -teemapuiston Kalifornian Anaheimissa. Vuonna 1966 Disney suunnitteli avaavansa Floridaan toisen teemapuiston suunnittelun, mutta hän kuoli yllättäen keuhkosyöpään ja suunnitelma haudattiin  vuosiksi. Ennen kuolemaansa hän ehti vielä julkaisemaan suurimman elokuvamenestyksensä; Maija Poppasen. 

disney_pinokkio.jpg
Mikki Hiirikin suri Walt Disneyn kuolemaa

Mikki Hiirikin suri Walt Disneyn kuolemaa

Walt Disneyn perintö elää vielä tänäkin päivänä vahvana. The Walt Disney Company on keskittynyt elokuvateollisuuteen, televisio-ohjelmiin, puistoihinsa sekä resort-kohteisiin jotka se omistaa. Yhtiöllä on toimintaa yli 40:ssä maassa, lukuisia myymälöitä ja jopa 11 teemapuistoa. Sen päämaja sijaitsee Kalifornian Burbankissa, ihan Hollywoodin lähellä. Mikki Hiiri on yhtiön päähahmo ja maskotti. 

San Franciscon Presidiossa sijaitseva museo ei ole järisyttävän suuri. Kiersimme sen läpi parissa tunnissa, mutta aikaa siellä olisi toki voinut viettää kauemminkin katsellen vanhoja filmejä. Etenkin lapsia oli aina välillä vaikea saada siirtymään eteenpäin. Museon alakerrassa on pieni kahvila jossa voi syödä kevyen lounaan, ja paikalta on upeat näkymät suoraan Golden Gaten sillalle. Varsin mukava tapa siis viettää vapaapäivää koko perheen kanssa!