Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Maailman onnellisin paikka - Disneyland Kalifornia

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Maailman onnellisin paikka - Disneyland Kalifornia

Paula Gaston

Road trip on nyt onnellisesti takana päin, ja kaikenlaista tuli taas nähtyä ja koettua. Ajoimme siis täältä Pohjois-Kaliforniasta etelään päin, ja kävimme sukulaisilla, Disneylandissä, häissä ja useissa kansallispuistossa. Tässä reitti lähes kokonaisuudessaan, muutama yöpaikka jäi karttaan merkkaamatta sillä merkkejä voi käyttää vain tietyn määrän: 

Ensimmäinen päivä kului tien päällä mutta kerkesimme sentään sukulaisten luo Rancho Cucamongalle syömään illallista. Seuraavana päivänä oli herättävä aikaisin, sillä ohjelmassa oli päivä Disneylandissä Anaheimissa, jonne ajomatkaa kertyi aamuruuhkassa reilu tunti. Miehelleni käynti Disneylandissä on ollut lapsuudessa joka vuotinen perinne, itselleni tämä visiitti oli vasta toinen. Kun kutsu häihin tänä vuonna tipahti postiluukusta, päätimme, että ehkä on aika jo viedä 4-vuotias Minni Hiiri -fanimme tapaamaan näitä hahmoja ja pitämään vähän hauskaa. Amerikkalaisilla on tapana sanoa, että Disneyland on maailman onnellisin paikka. Nyt selviteltiin onko se todella sitä.

PARAS AIKA DINEYLANDIN VISIITILLE

Arvatenkin Disneylandin huvipuisto on äärimmäisen suosittu, joten kannattaa hieman laskelmoida milloin siellä vierailee. Jos mahdollista, suosittelen viikonlopun sijaan valitsemaan arkipäivän ja tarkistaa paikallisten koulujen loma-ajat. Me sivuutimme juuri paikallisten Spring breakin eikä kesälomakaan ollut vielä alkanut, eli sen suhteen täydellinen ajoitus. Disneylandin sivulta voi tarkastella ennustetta siitä, mitkä ovat viikon kiireisimmät päivät. Eräänä vuonna ajoimme Anaheimiin mieheni perheen kanssa joulun välipäivinä vain todetaksemme, että puisto oli loppuun myyty, eli sekään ei ole mahdotonta, joskin erittäin harvinaista. Mutta näin jälkeenpäin ajateltuna, olisin varmasti saanut jonkun sortin paniikkikohtauksen täpötäydessä puistossa. Hyvä aika vierailuun on myös Halloweenin ja joulun välinen aika, jolloin puisto on täysin koristeltu. 

Tällä reissulla pisin jono koettiin parkkihallissa ennen puistoon pääsyä. Jos tältä haluaa välttyä, voi tietenkin yöpyä jossakin Disneyn omista hotelleista, joista pääsee näppärästi puistoon junakuljetuksella. Usein hotellimajoittujat saavat myös toisen edun nimeltä "Magic morning". Tiettyinä aamuina puisto avataan heille tuntia aikaisemmin kun me tavalliset tallaajat olemme vielä tien päällä puistoa kohti. Parkkeeraamisen jälkeen meidät ohjattiin kohti "shuttle" kuljetusta mutta jono oli niin pitkä, että päädyimme kävelemään. Kävely parkkihallista on vajaa kymmenen minuuttia, ja minäkin jopa raskaana jaksoin sen kevyesti. Eli ei kannata kuluttaa aikaa tässä turhassa jonossa ellei ole pakko!

Seuraava koetin kivi oli sitten jonotus turvatarkastukseen. Jostain syystä näitä tarkastuspisteitä oli aika vähän, ja jonot olivat enemmänkin kummallisia möykkyjä joissa oli välillä vaikea hahmottaa mihin jonoon kuuluimme. Jos puiston sisällä jonottamisesta on millintarkkuudella tehty eräänlaista taidetta, niin tässä kohdalla oltiin kyllä vähän hukassa. Mutta mitäpä emme tekisi oman turvallisuutemme eteen! Sitten vielä liput ja huh, vihdoin sisällä puistossa!

MITÄ siellä sitten kannattaa nähdä

Päivä puistossa kuluu nopeasti eikä yhdessä päivässä useinkaan ole mahdollisuutta käydä ihan jokaisessa vempeleessä. Kannattaa siis suunnitella mitä haluaa nähdä, ja edetä sen mukaan. Pienimpien lasten kanssa aikaa kuluu usein jonottaessa hahmoja tapaamaan. Me tapasimme Hessun, Pluton, Minnin, Mikin sekä näimme kauempaa Nalle Puhin eri hahmot. Mikki Hiiren taloon on usein pitkä jono, mutta tällä kerralla se meni sukkelaan. Meidän neitiä eivät prinsessat kiinnostaneet, joten skippasimme sen osaston. Pienimpien kanssa kannattaa tehdä myös "Storybook Land" kanaaliajelu veneellä, ja tarjolla on myös erilaisia juna-ajeluita.

Meidän ehdottomat suosikkimme ovat "It's a Small World" ja "Peter Pan's Flight". Ne sopivat ihan kaikenikäisille ja ovat hauskoja. "It's a Small Worldiin" pääset kurkistamaan alla olevasta videosta, ja ajon aikana nähdään laulavia nukkeja maailman joka kolkasta. Minulle uudet hauskat tuttavuudet olivat "Jungle Cruise" ja "Finding Nemo Submarine Voyage" jossa ollaan sukellusveneen kyydissä. Tämän hetken suosituin ajelu lienee (ainakin jonosta päätellen) "Pirates of Caribbean". Kun omat suosikit on tiedossa, kannattaa heti aamupäivällä käydä hakemassa itselleen "fastpass" kyseiseen laitteeseen, ja sillä voi sitten passin antamana ajankohtana mennä jonon ohi. Passilaitteet ovat aina kyseisen härvelin lähellä ja niitä voi olla hallussa kerrallaan vain yksi per henkilö. Puhelimeen on saatavissa useampia Disneylandiin liittyviä sovelluksia. Meillä oli käytössä kartta joka samalla kertoi kyseisen hetken jonotusajat eri laitteisiin. Selvisimme pääosin 20-30 minuutin jonottamisella, mutta jonot ovat kiireisimpinä päivinä paljon pidemmät. Suosittuihin vempeleisiin kannattaa siis mennä "fastpassilla" tai paraatien aikana.

Puistossa on paljon muitakin kivoja ajeluja, sekä perinteisiä karuselleja ja tivolilaitteita. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Pitkin päivää on myös useampi paraati. Me katsoimme tällä kertaa Main Street Electrical -paraatin joka lähtee liikkeelle vasta pimeän tultua. Voin kyllä lämpimästi suositella! Viime kerralla kun olimme Disneylandissä ilta päättyi myös upeaan ilotulitukseen. Tällä kerralla emme sattuneet ilotulistuspäivälle mutta se ei menoa haitannut. 

Nimmarin metsästäjä ja vankkumaton Minni fani

Nimmarin metsästäjä ja vankkumaton Minni fani

Hessun talo

Hessun talo

"It's a small world" kuvattuna joulukoristeissa edellisellä visiitillämme

"It's a small world" kuvattuna joulukoristeissa edellisellä visiitillämme

Disneyland It's a Small World video

Disneyland Electrical Parade video

MITÄ MUKAAN puistoON

Disneylandissä on myynnissä jos jonkin sortin ruokaa, naposteltavaa ja juotavaa (paitsi alkoholia). Meillä oli mukana vesipullot ja vähän naposteltavaa. Olimme tehneet lounasvarauksen Blue Bayou -ravintolaan ja jossain vaiheessa ostimme jäätelöannokset. Illalla sitten vain napostelimme. Suosituimpiin ravintoloihiin on kuukausien jonot, joten kannattaa olla varauksen kanssa ajoissa. Blue Bayou on yksi niistä suosituimmista, emmekä kuukautta ennen reissua saaneet enää varausta illalliselle, vaan jouduimme tyytymään lounaaseen. Ruoka oli kyllä todella hyvää vaikkakin lista on yleensä näissä paikoissa aika suppea. Ravintolan sisällä virtaa "joki" jossa laskevat "Pirates of Caribbeanin" kyydissä olevat puiston vieraat. Vaikka olimme ravintolan sisätiloissa ja lounaalla, näytti siltä että olimme ulkona syömässä illalla.

Kalifornian aurinko voi polttaa vaikka päivä ei olisi erityisen kuumakaan, eli mukana kannattaa kantaa aurinkorasvaa ja vettä. Vesipisteillä voi täyttää omat pullot. Lisäksi päivä on täynnä kävelyä ja hikoilua, joten hyvät kengät, hattu ja mukavat vaatteet on kaiken a ja o. Ihan pienimmille kannattaa ottaa mukaan rattaat jossa pääsee välillä lepuuttamaan jalkoja. Me erittäin harvoin kuljemme enää 4-vuotiaamme kanssa rattailla, mutta nyt ne kyllä kannattivat. Jos omat unohtuivat, voi sisäänkäynniltä vuokrata rattaat päiväksi $15:lla. Monet lapset pukeutuvat vierailullaan suosikkihahmojensa asuihin.

Ja sitten tietenkin se kamera! Disneylandissä saa valokuvata lähes joka puolella, ja jopa paikan omat kuvaajat tarjoutuivat ottamaan meistä kuvia omalla kamerallamme. Hahmojen luona ja siellä täällä muuallakin törmäät melko varmasti valokuvaajiin, jotka ottavat teistä ammattimaisia kuvia ja antavat matkaan "photopassin". Kortin voi sitten antaa seuraavalle kuvaajalle joka lataa samalle kortille lisää kuvia. Kuvat voi lähtiessä puistosta lunastaa maksua vastaan tai ostaa myöhemmin netistä. Me pysähdymme yleensä lähtiessä vielä matkamuistomyymälöihin ostamaan jotakin pientä. 

Vaikka kammoan paikkoja jotka ovat täpösen täynnä ihmisiä enkä muutenkaan välitä suuremmin huvipuistoista, on pakko myöntää, että Disneylandissä on jotakin aivan erityistä. Alkukankeuden jälkeen nautin taas näistä superhienosti tehdyistä ajeluista ja paikan sadunomaisuudesta. Tämä ei tosiaankaan ole mikään tavallinen huvipuisto eivätkä ajelut mitään tavallisia tivolilaitteita. Yön yli nukuttuani olin jo taas ihan innoissaan kertomassa sukulaisille juttuja päivästämme puistossa. Hauskinta oli tietysti nähdä kuinka innoissaan perheen pienimmäinen oli! Maailman onnellisin paikka? Hmm... ehkäpä, ainakin hyvin taianomainen!

Hauska fakta: Tiesitkö, että Disneylandissä on myös "salainen ravintola"? Club 33 on avoinna vain sen jäsenille ja heidän vierailleen, ja on ainoa paikka Disneylandissä jossa tarjoillaan alkoholia. Joidenkin lähteiden mukaan klubin jäsenmaksu on kymmeniä tuhansia dollareita ja jonotuslista useiden vuosien mittainen. 

Vinkit Disneylandissä käyntiin

  • Tarkista ettet ole liikkeellä kaikista kiireisimpään ajankohtaan tai lomien aikana.
  • Ota puiston portilta mukaan päivän ohjelma. Monet hahmot esiintyvät eri puolella puistoa tiettyinä aikoina, ja voit päästä juttusille ilman jonottamista.
  • Disneyn rintamerkkejä on saatavissa ilmaiseksi City Hallista. Kannattaa pysähtyä siellä aamupäivästä, sillä merkit saattavat loppua kesken.
  • Disneyhahmot jakavat nimmareita perheen pienimmille eli älä unohda nimmarikirjaa. Niitä on tietysti myös myynnissä joka puolella.
  • Ota mukaan pienimmille lapsille rattaat. Päivä on pitkä ja jalat väsyvät nopeasti. Lastenrattaiden parkkeja on ihan joka puolella. Jos rattaat unohtui, niitä voi vuokrata puiston sisäänkäynniltä. 
  • Hae "fastpass" suosikkilaitteeseesi jo heti aamupäivällä.
  • Lataa puhelimeen Disneyland sovellus josta voit tarkistaa päivän mittaan eri ajeluiden jonotusajat tai etsiä paikat kartalta.