Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Yksi parhaista luonnonmuseoista - California Academy of Sciences

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Yksi parhaista luonnonmuseoista - California Academy of Sciences

Paula Gaston

Tämä kirjoitus on jostain syystä saanut odottaa tovin. En oikein tiedä miksi, en löydä siihen mitään hyvää syytä. Joten eiköhän ole siis aika kurkata yhteen maailman suurimmista luonnontieteen museoista; nimittäin California Academy of Sciences.

academy_aula.jpg

Tämä museo sijaitsee San Franciscossa, Golden Gate Parkissa, joten se on helppo kohde kaikille San Franciscossa vieraileville. Museolla on pitkä historia, se on perustettu vuonna 1853, ja ensimmäisen museo on avattu jo 1874. Sen jälkeen se on muun muassa vaihtanut nimeä, muuttanut paikkaa ja saanut uuden rakennuksen useammankin kerran. Vuoden 1906 suuri maanjäristys San Franciscossa, ja sitä seurannut tulipalo, tuhosi lähes kaiken museosta. Sen jälkeen museo avattiin Golden Gate Parkissa, mutta senkin rakennukset kokivat tuhoja Loma Prietan maanjäristyksessä 1989. Sitten koko museo päätettiin remontoida uudelleen. Nykyinen rakennus on suunniteltu mahdollisimman ympäristöystävälliseksi, ja sen tunnusmerkki on sen katolla kasvava ruoho.

Näinkin voi käydä tropiikissa

Näinkin voi käydä tropiikissa

Museosta löytyy itse luontomuseon osuuden lisäksi muun muassa planetaario, akvaario ja sademetsistä kertova osuus. Luontomuseo on jaettu maanosittain jolloin pääsee ikään kuin matkalle eri paikkoihin maapalloa. Yksi mielenkiintoinen osio on evoluutiosta kertova huone. Siellä voi tutustua ihmisen kehitykseen alusta nykypäivään saakka. Toinen suosittu paikka on maanjäristyssimulaattori jossa voit kokea aluetta ajoittain ravistelevien maanjäristysten voiman.

Meidän suosikkimme on ehdottomasti sademetsä. Kuumassa ja kosteassa tropiikkihuoneessa voi ihmetellä kaikenlaisia erikoisia eläimiä myrkkysammakoista aina lintuihin ja upeisiin perhosiin saakka. Tropiikkiin joutuu välillä vähän jonottamaan mutta lupaan että se on jonottamisen arvoinen paikka!

Toinen suosikkimme on ehdottomasti Steinhart akvaario jossa on maailman syvin sisällä elävä koralliriutta. Akvaariossa voisi viettää aikaa vaikka kuinka opiskelemassa asioita merenelävistä. Lapset, ja miksei muutkin, pääsevät koskemaan joitain meren eläviä kosketusaltaissa henkilökunnan valvovan silmän alla, ja värikkäät tropiikin kalat ihastuttavat. Lasten suosikkeja ovat aina myös iloiset pingviinit. Akvaariossa elelee myös harvinainen albiino alligaattori joka ei luonnossa selviäisi hengissä sen värityksen vuoksi. 

academy_merisiili.jpg
academy_albiino.jpg

Me olemme käyneet California Academy of Sciencesessa useamman kerran ja siellä on aina yhtä hauskaa. Päivä hurahtaa siellä vauhdilla ja joka kerta opimme jotakin uutta. Se on siis ihan täydellinen kohde jos nähtävyyksien kiertäminen alkaa väsyttää tai jos lomaan sattuu jokunen sadepäivä. Suosittelen! 

VINKIT VIERAILUUN CALIFORNIA ACADEMY OF SCIENSISSA

  • Voit ostaa liput valmiiksi netistä ja vältyt näin turhalta jonottamiselta. Kannattaa googlata myös alennuslippuja museoon, niitä on usein saatavissa eri sivustoilla.
  • Museon kiertämiseen menee tunteja. Varaa siis mukaan hyvät kengät ja paljon aikaa. Tutustu ovella jaettavaan ohjelmaan jotta tiedät mihin aikaan esitykset ja luennot alkavat.
  • Museossa on oikein hyvä kahvila josta saa sekä ruokaa että pienempää purtavaa ja kahvia. 
  • Museolla on iso parkkihalli mutta varsinkin viikonloppuisin paikat täyttyvät nopeasti. Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä varmemmin löytää parkkipaikan.