Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

8 kuvaa matkalta Utahiin ja Arizonaan

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

8 kuvaa matkalta Utahiin ja Arizonaan

Paula Gaston

Ensimmäinen matkapäivä Kaliforniasta Nevadan ja Arizonan kautta Utahiin sujui hyvin. Ajoimme 486 kilometriä, ja yövyimme jo meille tutussa kaupungissa Kalifonian Mojavessa, samassa hotellissa kuin viime Utahin reissullamme. Se on sopivasti puolessa välissä matkaa, joten sopi näin ollen nopeaksi yöpaikaksi. Tämän vuoden runsaista sateista johtuen Kalifornian yleensä keltaiset kukkulat loistivat nyt vehreyttään, ja reservaatit olivat kerrankin täyttyneet vedestä.

kalifornia_niitty.jpg

Runsaista vesisateista kielivät myös Joosuanpuut (Joshua Trees), joissa oli kukkia. Joosuanpuut eivät kuki suinkaan joka vuosi, mutta nyt niissä jokaisessa näytti olevan kukat. Eikä näitä erikoisia puita löydy kuin tästä yhdestä maailman kolkasta.

CF1814E1-C19B-4F2B-B024-007A2B269206.JPG

Jatkoimme matkaa Mojavesta kohti Nevadaa ja Las Vegasia I-15 valtatietä pitkin erämaassa. Maisemathan tuolla matkalla eivät ole kaksiset, mutta yllättäen nähtävääkin siltä väliltä löytyy.

nevada_road.jpg

Matkan varrella on muun muassa paikka nimeltä Zzyzx. Nimellä on hassu historia, sillä se on keksitty vuonna 1944, ja sen tarkoituksena on olla viimeinen sana englanninkielessä.

zzyzx_kyltti.jpg

Me olimme sen verran uteliaita, että halusimme nähdä miltä tuo Zzyzx oikein näyttää. Ajoimme Zzyzx Roadia alaspäin kunnes tulimme parkkipaikalle, josta olisi pitänyt jatkaa matkaa jalkaisin. Paikka on nykyään Desert Studies Center, ja käytännössä Mojave National Preserven alueella. Alkujaan siellä on ollut kylpylä. Käännyimme parkkipaikalta takaisin, ja pysähdyimme vielä ihmettelemän tien varressa olevaa vanha järven pohjaa, joka loisti valkoisena suolasta. Mutta muuta mielenkiintoista ei Zzyzxissä siis ollut.

zzyzx.jpg

Juuri ennen Las Vegasia tulimme taideteokselle nimeltä Seven Magic Mountains. Sveitsiläisen Ugo Rondinonen teos on avattu vuonna 2016, ja sen oli tarkoitus olla esillä kaksi vuotta. Siitä tuli kuitenkin niin suosittu pysähdyspaikka, että sen lupaa on jatkettu vuoteen 2021 saakka.

1EF13CF0-FDAF-4072-AFE7-1121AB6D4BD4.JPG

Lopulta ylitimme Arizonan osavaltion rajan vain ajaaksemme siellä kymmenisen minuuttia Utahin puolelle St. Georgen kaupunkiin. Se oli lyhyt pistäytyminen Arizonassa.

arizona_state_line.jpg

Vihdoin perillä! Seikkailuista Utahissa ja Arizonassa tulossa pian lisää! Stay tuned!

utah_kyltti.jpg