Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

6 tapaa bongata suomalainen matkailija maailmalla

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

6 tapaa bongata suomalainen matkailija maailmalla

Paula Gaston

Nyt kun olen asunut jonkun aikaa Yhdysvalloissa, olen tullut sellaiseen aatokseen, että amerikkalaisturistin tunnistaa helposti ulkomailla. Pidetään tiukasti kiinni siitä amerikkalaisuudesta; tennissukista lenkkareiden kanssa ja safarishortseista. Amerikkalaiset ovat usein myös varsin kova äänisiä meihin suomalaisiin verrattuna, eivätkä he kainostele olemassa oloaan. Suomalaiset taas ovat mielellään hiljaa ja näkymättömissä, tai eivät halua nähdä lomallaan muita suomalaisia. Mutta mistä muuten tunnistaa suomalaisturistin? Onko meillä jotain stereotypioita? Tunnistatko itsesi tai muut suomalaiset seuraavista?

suomi_paita.jpg

1. KASVONPIIRTEET

Sanotaan, että "kyllä koira koiran tuntee". Itselleni on käynyt aika usein niin, että olen ajatellut jonkun ihmisen nähdessäni, että onpas suomalaisen näköinen, ja suomalaiseksihan hän on sitten paljastunutkin. Suomalaisilla on usein omanlaisensa kasvonpiirteet, vaalea iho ja hennot hiukset. Ja joku siinä habituksessa vaan kertoo jo kauas, että "olen suomalainen".

2. SUKAT JA TARRASANDAALIT

Olen sitä mieltä, että reissuun lähtiessä jokaisen laukusta pitäisi löytyä sandaalit. Ei tarvitse aina hikoilla lenkkareissa, sillä monet sandaalit on nykyään tehty nimenomaan kävelemistä varten. Ja sandaalit ovat tietysti ihan parhaat rantahiekalla. Itselläni on sandaaleja vähän joka lähtöön, ja kesäaikaan en paljoa muuta pidäkään. Päivällä käytössä on perussandaalit, reissussa kävelysandaalit ja illalla juhlavammat sandaalit. Mutta ne sukat ei vaan kuulu sinne sandaaleihin! Siinä menee jotenkin koko sandaalien perusajatus ohi.

3. SUOMI-PAITA TAI JOKU MUU SUOMI-ASUSTE

Niin isänmaallisia me olemme, että usein ulkomaille lähtiessämme pakkaamme laukkuun kaikki Suomi-tuotteet mitä kaapista löytyy. On leijona paitaa, siniristi lippistä ja kaikenlaista riipusta. No, ei se mitään. Itsekin edustan kyllä mielelläni Suomea asianmukaisin varustein, varsinkin urheilukisoissa tai muissa vastaavissa. Mutta joskus on hyvä muistaa, että varkaat etsivät joukosta juuri ne, jotka näyttävät selvimmin turisteilta. Se, että hukkuu massaan voi välillä olla hyväkin asia. 

4. RALLIENGLANTI

Suomalaisten "rallienglantihan" on jo itsessään legenda. Se paljastaa kyllä kokeneemmankin Suomi-turistin alkuperämaan. Pisteet kuitenkin siitä, että joku uskaltaa ylipäätänsä puhua, tai edes yrittää. Suomalaiset ovat joskus harmittavan ujoja, vaikka oikeasti tulisivatkin aika hyvin toimeen kielitaidollaan. 

5. "KALJAMAHA" JA LOMPAKKO TAKATASKUSSA

Keski-ikäisillä (ja miksei nuoremmillakin) miehillä on huomattavan usein aika iso maha. Mikäköhän siihen lienee syynä, että joissakin maissa ihmiset tuntuvat levenevän sivusuunnassa, mutta Suomessa kasvatetaan mahoja. Sitten tietenkin on se lompakko joka uhmallakin polttelee vain ja ainoastaan takataskussa. Aika monta kertaa olen meidänkin vieraille huomauttanut, että kannattaisi siirtää lompsa pois perstaskusta tai näkyvistä. Se tuntuu kuitenkin olevan aika tiukasti siellä kiinni. 

6. SE KUULUISA VYÖLAUKKU

En varmaan ole ainoa joka ajattelee, että eihän nyt enää kukaan käytä vyölaukkuja. Sehän on se ihana 90-luvun hittituote! Tähän on pakko todeta, että kun viimeksi matkustin Suomeen, jouduin ihan hieraisemaan silmiäni. Näin nimittäin huvipuistossa useammalla miehellä vyölaukun. Mikä siinä sitten tökkii sen lisäksi, että vyölaukku on ollut poissa muodista jo hyvät 15 vuotta? No, se on erittäin helppo varastaa. Siinä kun parin drinkin jälkeen käpyttelet takaisin kohti hotellia ihanassa etelän kohteessa, ajaa ohitsesi taskuvaras skootterilla ja nappaa laukkusi vyötäröltä noin vain. Heippa rahat ja hotellin avainkortit!

Menikö tämä nyt ihan syteen tai saveen? Tai jäikö listasta uupumaan jotain?