Viinilaakson viemää

Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogi_banner_fi.jpg

Matkablogi Lifestyle-blogi Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Maailman onnellisin paikka - Disneyland Kalifornia

Paula Gaston

Road trip on nyt onnellisesti takana päin, ja kaikenlaista tuli taas nähtyä ja koettua. Ajoimme siis täältä Pohjois-Kaliforniasta etelään päin, ja kävimme sukulaisilla, Disneylandissä, häissä ja useissa kansallispuistossa. Tässä reitti lähes kokonaisuudessaan, muutama yöpaikka jäi karttaan merkkaamatta sillä merkkejä voi käyttää vain tietyn määrän: 

Ensimmäinen päivä kului tien päällä mutta kerkesimme sentään sukulaisten luo Rancho Cucamongalle syömään illallista. Seuraavana päivänä oli herättävä aikaisin, sillä ohjelmassa oli päivä Disneylandissä Anaheimissa, jonne ajomatkaa kertyi aamuruuhkassa reilu tunti. Miehelleni käynti Disneylandissä on ollut lapsuudessa joka vuotinen perinne, itselleni tämä visiitti oli vasta toinen. Kun kutsu häihin tänä vuonna tipahti postiluukusta, päätimme, että ehkä on aika jo viedä 4-vuotias Minni Hiiri -fanimme tapaamaan näitä hahmoja ja pitämään vähän hauskaa. Amerikkalaisilla on tapana sanoa, että Disneyland on maailman onnellisin paikka. Nyt selviteltiin onko se todella sitä.

PARAS AIKA DINEYLANDIN VISIITILLE

Arvatenkin Disneylandin huvipuisto on äärimmäisen suosittu, joten kannattaa hieman laskelmoida milloin siellä vierailee. Jos mahdollista, suosittelen viikonlopun sijaan valitsemaan arkipäivän ja tarkistaa paikallisten koulujen loma-ajat. Me sivuutimme juuri paikallisten Spring breakin eikä kesälomakaan ollut vielä alkanut, eli sen suhteen täydellinen ajoitus. Disneylandin sivulta voi tarkastella ennustetta siitä, mitkä ovat viikon kiireisimmät päivät. Eräänä vuonna ajoimme Anaheimiin mieheni perheen kanssa joulun välipäivinä vain todetaksemme, että puisto oli loppuun myyty, eli sekään ei ole mahdotonta, joskin erittäin harvinaista. Mutta näin jälkeenpäin ajateltuna, olisin varmasti saanut jonkun sortin paniikkikohtauksen täpötäydessä puistossa. Hyvä aika vierailuun on myös Halloweenin ja joulun välinen aika, jolloin puisto on täysin koristeltu. 

Tällä reissulla pisin jono koettiin parkkihallissa ennen puistoon pääsyä. Jos tältä haluaa välttyä, voi tietenkin yöpyä jossakin Disneyn omista hotelleista, joista pääsee näppärästi puistoon junakuljetuksella. Usein hotellimajoittujat saavat myös toisen edun nimeltä "Magic morning". Tiettyinä aamuina puisto avataan heille tuntia aikaisemmin kun me tavalliset tallaajat olemme vielä tien päällä puistoa kohti. Parkkeeraamisen jälkeen meidät ohjattiin kohti "shuttle" kuljetusta mutta jono oli niin pitkä, että päädyimme kävelemään. Kävely parkkihallista on vajaa kymmenen minuuttia, ja minäkin jopa raskaana jaksoin sen kevyesti. Eli ei kannata kuluttaa aikaa tässä turhassa jonossa ellei ole pakko!

Seuraava koetin kivi oli sitten jonotus turvatarkastukseen. Jostain syystä näitä tarkastuspisteitä oli aika vähän, ja jonot olivat enemmänkin kummallisia möykkyjä joissa oli välillä vaikea hahmottaa mihin jonoon kuuluimme. Jos puiston sisällä jonottamisesta on millintarkkuudella tehty eräänlaista taidetta, niin tässä kohdalla oltiin kyllä vähän hukassa. Mutta mitäpä emme tekisi oman turvallisuutemme eteen! Sitten vielä liput ja huh, vihdoin sisällä puistossa!

MITÄ siellä sitten kannattaa nähdä

Päivä puistossa kuluu nopeasti eikä yhdessä päivässä useinkaan ole mahdollisuutta käydä ihan jokaisessa vempeleessä. Kannattaa siis suunnitella mitä haluaa nähdä, ja edetä sen mukaan. Pienimpien lasten kanssa aikaa kuluu usein jonottaessa hahmoja tapaamaan. Me tapasimme Hessun, Pluton, Minnin, Mikin sekä näimme kauempaa Nalle Puhin eri hahmot. Mikki Hiiren taloon on usein pitkä jono, mutta tällä kerralla se meni sukkelaan. Meidän neitiä eivät prinsessat kiinnostaneet, joten skippasimme sen osaston. Pienimpien kanssa kannattaa tehdä myös "Storybook Land" kanaaliajelu veneellä, ja tarjolla on myös erilaisia juna-ajeluita.

Meidän ehdottomat suosikkimme ovat "It's a Small World" ja "Peter Pan's Flight". Ne sopivat ihan kaikenikäisille ja ovat hauskoja. "It's a Small Worldiin" pääset kurkistamaan alla olevasta videosta, ja ajon aikana nähdään laulavia nukkeja maailman joka kolkasta. Minulle uudet hauskat tuttavuudet olivat "Jungle Cruise" ja "Finding Nemo Submarine Voyage" jossa ollaan sukellusveneen kyydissä. Tämän hetken suosituin ajelu lienee (ainakin jonosta päätellen) "Pirates of Caribbean". Kun omat suosikit on tiedossa, kannattaa heti aamupäivällä käydä hakemassa itselleen "fastpass" kyseiseen laitteeseen, ja sillä voi sitten passin antamana ajankohtana mennä jonon ohi. Passilaitteet ovat aina kyseisen härvelin lähellä ja niitä voi olla hallussa kerrallaan vain yksi per henkilö. Puhelimeen on saatavissa useampia Disneylandiin liittyviä sovelluksia. Meillä oli käytössä kartta joka samalla kertoi kyseisen hetken jonotusajat eri laitteisiin. Selvisimme pääosin 20-30 minuutin jonottamisella, mutta jonot ovat kiireisimpinä päivinä paljon pidemmät. Suosittuihin vempeleisiin kannattaa siis mennä "fastpassilla" tai paraatien aikana.

Puistossa on paljon muitakin kivoja ajeluja, sekä perinteisiä karuselleja ja tivolilaitteita. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Pitkin päivää on myös useampi paraati. Me katsoimme tällä kertaa Main Street Electrical -paraatin joka lähtee liikkeelle vasta pimeän tultua. Voin kyllä lämpimästi suositella! Viime kerralla kun olimme Disneylandissä ilta päättyi myös upeaan ilotulitukseen. Tällä kerralla emme sattuneet ilotulistuspäivälle mutta se ei menoa haitannut. 

Nimmarin metsästäjä ja vankkumaton Minni fani

Nimmarin metsästäjä ja vankkumaton Minni fani

Hessun talo

Hessun talo

"It's a small world" kuvattuna joulukoristeissa edellisellä visiitillämme

"It's a small world" kuvattuna joulukoristeissa edellisellä visiitillämme

Disneyland It's a Small World video

Disneyland Electrical Parade video

MITÄ MUKAAN puistoON

Disneylandissä on myynnissä jos jonkin sortin ruokaa, naposteltavaa ja juotavaa (paitsi alkoholia). Meillä oli mukana vesipullot ja vähän naposteltavaa. Olimme tehneet lounasvarauksen Blue Bayou -ravintolaan ja jossain vaiheessa ostimme jäätelöannokset. Illalla sitten vain napostelimme. Suosituimpiin ravintoloihiin on kuukausien jonot, joten kannattaa olla varauksen kanssa ajoissa. Blue Bayou on yksi niistä suosituimmista, emmekä kuukautta ennen reissua saaneet enää varausta illalliselle, vaan jouduimme tyytymään lounaaseen. Ruoka oli kyllä todella hyvää vaikkakin lista on yleensä näissä paikoissa aika suppea. Ravintolan sisällä virtaa "joki" jossa laskevat "Pirates of Caribbeanin" kyydissä olevat puiston vieraat. Vaikka olimme ravintolan sisätiloissa ja lounaalla, näytti siltä että olimme ulkona syömässä illalla.

Kalifornian aurinko voi polttaa vaikka päivä ei olisi erityisen kuumakaan, eli mukana kannattaa kantaa aurinkorasvaa ja vettä. Vesipisteillä voi täyttää omat pullot. Lisäksi päivä on täynnä kävelyä ja hikoilua, joten hyvät kengät, hattu ja mukavat vaatteet on kaiken a ja o. Ihan pienimmille kannattaa ottaa mukaan rattaat jossa pääsee välillä lepuuttamaan jalkoja. Me erittäin harvoin kuljemme enää 4-vuotiaamme kanssa rattailla, mutta nyt ne kyllä kannattivat. Jos omat unohtuivat, voi sisäänkäynniltä vuokrata rattaat päiväksi $15:lla. Monet lapset pukeutuvat vierailullaan suosikkihahmojensa asuihin.

Ja sitten tietenkin se kamera! Disneylandissä saa valokuvata lähes joka puolella, ja jopa paikan omat kuvaajat tarjoutuivat ottamaan meistä kuvia omalla kamerallamme. Hahmojen luona ja siellä täällä muuallakin törmäät melko varmasti valokuvaajiin, jotka ottavat teistä ammattimaisia kuvia ja antavat matkaan "photopassin". Kortin voi sitten antaa seuraavalle kuvaajalle joka lataa samalle kortille lisää kuvia. Kuvat voi lähtiessä puistosta lunastaa maksua vastaan tai ostaa myöhemmin netistä. Me pysähdymme yleensä lähtiessä vielä matkamuistomyymälöihin ostamaan jotakin pientä. 

Vaikka kammoan paikkoja jotka ovat täpösen täynnä ihmisiä enkä muutenkaan välitä suuremmin huvipuistoista, on pakko myöntää, että Disneylandissä on jotakin aivan erityistä. Alkukankeuden jälkeen nautin taas näistä superhienosti tehdyistä ajeluista ja paikan sadunomaisuudesta. Tämä ei tosiaankaan ole mikään tavallinen huvipuisto eivätkä ajelut mitään tavallisia tivolilaitteita. Yön yli nukuttuani olin jo taas ihan innoissaan kertomassa sukulaisille juttuja päivästämme puistossa. Hauskinta oli tietysti nähdä kuinka innoissaan perheen pienimmäinen oli! Maailman onnellisin paikka? Hmm... ehkäpä, ainakin hyvin taianomainen!

Hauska fakta: Tiesitkö, että Disneylandissä on myös "salainen ravintola"? Club 33 on avoinna vain sen jäsenille ja heidän vierailleen, ja on ainoa paikka Disneylandissä jossa tarjoillaan alkoholia. Joidenkin lähteiden mukaan klubin jäsenmaksu on kymmeniä tuhansia dollareita ja jonotuslista useiden vuosien mittainen. 

Vinkit Disneylandissä käyntiin

  • Tarkista ettet ole liikkeellä kaikista kiireisimpään ajankohtaan tai lomien aikana.
  • Ota puiston portilta mukaan päivän ohjelma. Monet hahmot esiintyvät eri puolella puistoa tiettyinä aikoina, ja voit päästä juttusille ilman jonottamista.
  • Disneyn rintamerkkejä on saatavissa ilmaiseksi City Hallista. Kannattaa pysähtyä siellä aamupäivästä, sillä merkit saattavat loppua kesken.
  • Disneyhahmot jakavat nimmareita perheen pienimmille eli älä unohda nimmarikirjaa. Niitä on tietysti myös myynnissä joka puolella.
  • Ota mukaan pienimmille lapsille rattaat. Päivä on pitkä ja jalat väsyvät nopeasti. Lastenrattaiden parkkeja on ihan joka puolella. Jos rattaat unohtui, niitä voi vuokrata puiston sisäänkäynniltä. 
  • Hae "fastpass" suosikkilaitteeseesi jo heti aamupäivällä.
  • Lataa puhelimeen sovellus josta voit tarkistaa päivän mittaan eri ajeluiden jonotusajat tai etsiä paikat kartalta.  

 

10 matkakuvaa vuosien varrelta

Paula Gaston

Kalifornian road trip on nyt takana, mutta ennen reissujuttuja päätin tarttua haasteeseen, joka on viime aikoina pyörinyt useammassa blogissa. Tämä kuulosti sen verran hauskalta, että nappasin ohjeet haasteeseen Ne Tammelat -blogista.

Eli tässä 10 (tai vähän enemmänkin) teeman mukaista matkakuvaa taustojen kera:

KUVA TÄYDELLISESTÄ HETKESTÄ

Filoli Gardens on ihana paikka San Franciscon Bay Arealla. Puutarhasta voi löytää monta salaista piilopaikkaa ja siellä on kuvattu myös televisiosarja Dynastiaa. Kevät ja alkukesä on Filolissa sitä kaikista parasta aikaa. Kirjoitinkin tästä paikasta vuosi sitten blogipostauksen

PERINTEINEN TURISTIKUVA

Voiko tätä perinteisempää enää olla? Kaikki ne, jotka ovat joskus Pariisissa käyneet, ovat takuulla poseeranneet Eiffel tornin edessä sekä päivällä että illalla. Kuva on vuodelta 2008.

KUVA MAHDOLLISIMMAN KAUKAA

Tätä kuvaa etsiessä ei heti aivot oikein raksuttaneet... mietin, että mahtaako arkistoista löytyä kuvaa joka olisi otettu mahdollisimman kaukaa. Yleensähän kuvat yritetään ottaa mahdollisimman läheltä.. ha ha! Sitten kun hoksasin että tässä tarkoitetaan kuvaa mahdollisimman kaukaa maailmalta, aloin miettimään, että etsinkö kuvan ajatellen Suomea vai nykyistä olin paikkaani Kaliforniaa. Lopulta päädyin tähän kuvaan Japanista, sillä se on suht kaukana molemmista maista. 

SUURKAUPUNGIN SYKETTÄ

Vaikka monta suurkaupunkia on tullut koluttua niin Tokio on niistä ehdottomasti hektisin. Siellä sitä porukkaa vaan riittää. 

Zzz - MATKUSTAMINEN VÄSYTTÄÄ

No nyt kyllä väsyttää! Matkalla Suomesta Tukholman kautta Chicagoon odoteltiin ylimääräiset 6 tuntia ukkosmyrskyn laantumista, ja reitille lisättiin ylimääräinen välilasku Philadelphiaan. Perille päästiin lopulta mutta ilman laukkuja. Reissussa rähjääntyy!

AURINGONLASKU

Auringonlasku kuvaa ei voi juuri valita muualta kuin kotikonnuilta Kaliforniasta. Kalifornian auringonlaskut on ihan parhaita!

HERKUTTELU OLENNAISENA OSANA REISSUJA

Olen aina ollut suuri meksikolaisen ruoan ystävä mutta hei haloo... tulikohan tytöille nyt pieni ylilyönti. Ei kukaan jaksa syödä tälläistä määrää ruokaa kahteen pekkaan.

 Matkoilla tykkäämme usein myös herkutella fine diningilla ja hyvällä viinillä tai drinksuilla. Kuva on San Diegosta. 

HEHKUTETTU NÄHTÄVYYS, JOKA OLIKIN PETTYMYS

Tätä piti nyt vähän miettiä sillä yleensä löydän jotakin hyvää joka kohteesta. Päädyin lopulta kuvaan Jerusalemista. Teimme sinne päiväretken Eilatista ja mieleen jäi suurimmaksi osaksi kaaos ja jonottaminen. Lisäksi aikamme oli rajallinen sillä olimme bussiretkellä ison porukan kanssa. Antaisin silti Jerusalemille vielä toisen mahdollisuuden jos mahdollista. 

"TEEN MITÄ VAIN HYVÄN OTOKSEN ETEEN" -KUVA

Eeh... näitä kuvia sitten näyttää löytyvän. Ylimmät kuvat ovat Lake Tahoelta Kaliforniasta, ja alin on Yosemiten kansallispuistosta.

KUVA ROADTRIPILTÄ

Roadtripillä Pohjois-Kaliforniaan ajoimme myös tämän punapuun läpi. Se oli hauska reissu! Viimeisimmältä roadtripiltä palattiin nyt sunnuntaina, joten jos haluat kuulla missä kaikkialla kävimme... stay tuned! Monta juttua siis tulossa ihan lähiaikoina!

 

Jos innostuit haasteesta niin kuka tahansa on tervetullut tarttumaan siihen. Alla vielä lista siitä mitkä ovat kuvien aiheet. Haaste on alkuperältään Journey Diary -blogista, josta löytyy myös lisää ohjeita sen toteutukseen. 

1. Kuva täydellisestä hetkestä
2. Perinteinen turistikuva
3. Kuva mahdollisimman kaukaa
4. Suurkaupungin sykettä
5. Zzz – matkustaminen väsyttää
6. Auringonlasku
7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja
8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys
9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” -kuva
10. Kuva roadtripiltä
 

Hulluttelua Tokion Trick Art -museossa

Paula Gaston

Tässä on nyt sellainen museo josta en ollut koskaan kuullutkaan ennen Japanin matkaamme. Mutta se oli semmoinen tuttavuus, että se ehkä ansaitsee oman postauksensa blogiin, sen verran hauskaa meillä oli. Kiersimme siis Japania ristiin rastiin kaksi viikkoa, ja halusimme pyhittää viimeisen päivän todella reippaasti mukana olleelle 4-vuotiaalle tyttärellemme. Alunperin olimme suunnitelleet visiittiä Tokion Disneylandiin, mutta olimme jo niin kertakaikkisen poikki reissaamisesta, että päätimme, että joku pienempikin paikka riittää. Niinpä suuntasimme Tokion Odaiban saarelle ihmettelemään Trick Art -museota

Odaiba itsessään on jo aika mielenkiintoinen paikka. Se on saari Tokionlahdessa joka on alunperin rakennettu puolustustarkoitukseen. Nykyään saarella on kauppakeskuksia, ja muita ajanviettopaikkoja, kuten esimerkiksi huvipuistoja. Mekin kävimme samalla reissulla vielä Legolandissa, mutta siitä lisää myöhemmin. Odaibaan pääsee helposti paikallisjunalla, ja Trick Art -museo löytyy Tokyo Beach Island Mallin, eli kauppakeskuksen sisältä. Samasta paikasta löytyy myös useita kauppoja ja ravintoloita. 

 
Tämä arkkitehtuurisesti erikoisen rakennuksen voi nähdä ainakin junasta matkalla Odaibaan. Se on Fuji Television päämaja jonka sisälle pääsee myös vierailulle. 

Tämä arkkitehtuurisesti erikoisen rakennuksen voi nähdä ainakin junasta matkalla Odaibaan. Se on Fuji Television päämaja jonka sisälle pääsee myös vierailulle. 

Ajatuksena Trick Art museossa on, että kävijä itse osallistuu taiteeseen jolloin se katsojan silmässä muodostaa jonkinlaisen illuusion. Museoon mennessä henkilökunta näyttää ensin miten illuusiot syntyvät ja mitkä ovat parhaat kuvakulmat, ja sitten voi lähteä kierrokselle itsenäisesti. Lisäksi taideteosten vieressä on aina ohjeet mitä niiden kohdalla tehdään. Ihan aina emme mielestämme onnistuneet luomaan toivomaamme lopputulosta, mutta hauskaa sen yrittäminen oli.

Kuvat puhukoot siis puolestaan:

Apua! Ne syö minut...

Apua! Ne syö minut...

Lasin vanki

Lasin vanki

Ilkeä peilikuva

Ilkeä peilikuva

No ei ihan onnistunut tämä temppu, mutta ehkä ensi kerralla.

No ei ihan onnistunut tämä temppu, mutta ehkä ensi kerralla.

Muitakin kuvia olisi toki ollut mutta tässä nyt parhaimmat. Hauskaa siis oli ja voin lämpimästi suositella käyntiä Trick Art -museoon!

 

Lempipaikkojani - Havaijin saaret

Paula Gaston

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joten kaikki kuvat ovat Instagram -tililtäni,@paulagaston. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Muru MouTravellover ja Scimbaco

Uskon, että ihmisellä voi monia lempipaikkoja. Kaikki kohteethan ovat jollain tapaa erilaisia ja niissä ihastuu eri asioihin. Mehän asummekin jopa aikamoisessa matkakohteessa; Kaliforniassa! Silti haaveilen usein pääseväni takaisin Kreikkaan tai Utahin osavaltion kansallispuistoihin. Mutta jos nyt saisin hypätä koneeseen niin se veisi minut takaisin Havaijille! Jo ensimmäisestä Havaijin matkasta lähtien minulla on ollut loputon Havaiji-kuume. Haluan sinne aina vaan takaisin, uudelleen ja uudelleen. Onneksemme asumme "suhteellisen" lähellä, vain noin viiden tunnin lennon päässä. Mutta eipä niitä Havaijin reissujakaan ihan joka välissä voi tehdä jos haluaa muutakin maailmaa nähdä, ja käydä Suomessa säännöllisin väliajoin. Silti se jyskyttää takaraivossa koko ajan. 

HAVAIJIN SAARET

Havaijin saaret sijaitsevat Tyynellämerellä, ja ovat kokonaisuutena yksi Yhdysvaltojen 50:stä osavaltiosta. Saariin kuuluu kahdeksan pääsaarta, joista suurin on Big Island aka Havaijin saari. Oahun saaresta taas on kehkeytynyt Havaijin talouselämän keskus, ja osavaltion pääkaupunki Honolulu sijaitseekin juuri Oahulla. Oahu tunnetaan myös sen värikkäästä historiasta sillä sotilastukikohta Pearl Harbor sijaitsee siellä. Yksi suosituimpia saaria matkailun kannalta on myös Maui, jonka luonnon sanotaan olevan todella kaunista. 

En ole itse päässyt vielä kokemaan kaikki Havaijin saaria, mutta moni on kertonut, että jokainen saari on omanlaisensa. Siksi haluan ehdottomasti vierailla mahdollisimman monella niistä. 

MIKÄ HAVAIJISSA KIEHTOO

Eniten Havaijilla minua kiehtoo luonto. Näillä tuliperäisillä saarilla pääsee näkemään niin karua laavamaisemaa kuin trooppista paratiisiakin. Merivesi on aina lämmintä, ja uimaan pääsee upeiden värikkäiden kalojen ja rauskujen kanssa. Rohkeimmille järjestetään jopa retkiä sukeltamaan valaiden kanssa. Snorklatessa vastaan voi yllättäen tulla iso merikilpikonna, ja pieniä rapuja juoksentelee rantakivillä. Korallien kauneus on ihan uskomaton juttu!

Olemme vierailleet Havaijilla niin toimivalla tulivuorella, vihreällä hiekkarannalla kuin sademetsässäkin. Näillä saarilla elää jopa 1400 kasvilajia joita ei tavata missään muualla. Big Islandilla tavataan trooppisen ilmaston lisäksi kymmenen muuta ilmastotyyppiä, joten voi vain kuvitella kuinka monipuolista saaren luonto on. Mielenkiintoisen faktana voin kertoa, että näillä saarilla ei ole lainkaan käärmeitä!

Polyneesian saarten kulttuuri on jotenkin jännää ja eksoottista. Paikallisia ruokia pääsee maistelemaan ainakin Luau-juhlassa, tai etsimällä ravintolan, joka niitä tarjoilee. Itse tykkään katsella paikallista tanssia ja tutustua perinteisiin. On mukava myös jutella paikallisten kanssa ja kysellä siitä, millaista elämä saarilla oikein on. Havaijinkielikin sopii jotenkin hirmu hyvin suomalaisen suuhun, ja sanat on helppo lausua. Me kierrämme yleensä myös historiallisia paikkoja ja kansallispuistoja. Niistä saa hyvän käsityksen paikallisesta ajankulusta. 

Kalifornialainen unelma on usein muuttaa eläkepäiviksi Havaijille. En usko, että se on meidän unelmamme, vaikka sillä välillä vitsaillaankin. Havaiji on koko Yhdysvaltojen kallein paikka asua, jopa kalliimpi kuin Kalifornia, ja taas mentäisiin vaan kauemmaksi Suomesta. Lisäksi saarilla eletään usein luonnon armoilla. Tsunamien ja hurrikaanien uhka on vuosittain todellinen, ja toimivista tulivuorista purkaantuva vulkaaninen kaasu; vog, on varsin epäterveellistä hengitettävää. Mutta lomapaikkana Havaijista en luovu! Sinne on ehdottomasti päästävä pian takaisin! Aloha!

Suunnitelmissa Kalifornian road trip (+Arvonta)

Paula Gaston

Parin viikon kuluttua lähdemme tien päälle kohti Etelä-Kaliforniaa. Matkan reitti alkaa pikkuhiljaa hahmottua, ja odotan jo innolla, että pääsemme reissuun. Road tripin päätapahtuma on sukulaisten häät äitienpäivän viikonloppuna, josta koko tämä kiertomatkan idea lähti liikkeelle. Täytyy sanoa, että matkan suunnittelu on jo puolet reissun hauskuudesta!

Kalifornia road trip

Ajelemme siis aluksi sukulaisille Los Angelesin seudulle yökuntiin. Seuraavana päivänä suuntaamme päiväksi Disneylandiin. Jippii! Olen käynyt siellä viisi vuotta sitten yhden ainoan kerran ja hyvin skeptisin ennakko-odotuksin. Paikka kuitenkin ylitti kaikki odotukseni ja lähden innoissani sinne uudelleen. Onkin jo korkea aika 4-vuotiaan tyttäremme päästä kokemaan tämäkin huvi. Monet amerikkalaisperheethän käyvät siellä useasti vuodessa kun kerran tässä "lähellä" asutaan. Toinen syy siellä käyntiin, ja road trippiin, lienee uutisemme perheenlisäyksestä. Odotamme tyttärellemme siis pikkusiskoa syntyväksi kesän lopulla, eli Disneyland on varmasti helpompi toteuttaa nyt kuin sitten joskus vauvan kanssa. 

Disneylandin päivän jälkeen ajelemme noin vajaan tunnin verran taas eteläänpäin, Temeculan viinialueelle. Siellä vietämme kaksi yötä osallistuen ensin häiden "rehearsal dinneriin" ja sitten seuraavana päivänä itse häihin. Toivottavasti ehdimme vähän katsastaa itse aluettakin samalla. Rehearsal dinnerille osallistuvat kaikki itse hääseremoniassa mukana olevat, ja ennen illallista käydään harjoituksena läpi seuraavan päivän juhla. Meidän neitimme on saanut kunnian toimia kukkaistyttönä, joten olemme luonnollisesti mukana jo tuona iltana. 

Sen jälkeen alkaakin varsinainen kansallispuistokierros. Ajamme ensin San Diegoon, jossa mieheni hyppää lentokoneeseen ehtiäkseen konferenssiin San Franciscoon, ja vastavuoroisesti sitten noudamme ystäväni lentokentältä. Vietämme pari päivää San Diegossa, josta lähdemme ajelemaan pikkuhiljaa ylöspäin kohti kotia. Tarkoituksena on ainakin käydä Cabrillo National Monument, Joshua Tree Park, Mojave National Preserve, Chezar E. Chavez National Monument, Sequoia National Park ja Kings Canyon. Listalla on monta muutakin paikkaa jotka haluamme samalla katsastaa, joten eiköhän siinä jo olekin tekemistä ja ajamista! Katsotaan loppuuko aika kesken vai pääsemmekö todellakin kaikkiin näihin paikkoihin. Ja nyt ei kun suunnittelemaan ja varailemaan hotelleja.

Tässä Kalifornian reissuinnostuksessa päätin arpoa teidän lukijoiden kesken Mara-Mi:n matkapäiväkirjan tai muistikirjan, kumpana vaan sitä haluaa käyttää. Jätä kommenttikenttään viesti siitä, millaista matkaa olet itse seuraavaksi suunnittelemassa ja olet mukana arvonnassa. Muista jättää myös yhteystietosi. Voit jättää tiedot kirjautumisvaiheessa tai suoraan kommenttikenttään. Otan voittajaan sitten henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostilla.

Arvonta suoritetaan 11.5.2017.